m e n u
  b o e k e n   o v e r   p s y c h o l o g i e  
terug >>  
 

 

Startpagina

 

Curriculum

 

Boeken over psychologie >>

 

Columns en interviews

 

Thrillers

 

Fotografie

 

 

 

 

De laatste drie boeken over psychologie:

 

Titel / omslag

Informatie

   

 

Veel mensen zien op tegen het schrijven van zakelijke teksten als rapporten, brieven, memo's en e-mails. Ze zijn bang voor spelfouten, piekeren eindeloos over de eerste zin en stellen het schrijven zo lang mogelijk uit.

De auteurs hebben als schrijfcoach en therapeut veel te maken met schrijvers die vastlopen. Vooral de laatste jaren merkten ze dat de druk om goed te schrijven toeneemt, terwijl het taboe op schrijfangst groter wordt. Goed schrijven, zo hebben ze ontdekt, blijkt maar voor één deel  een kwestie van vaardigheden. Emoties als faalangst en onzekerheid spelen een minstens even grote rol bij problemen rond het schrijven. Vanuit hun ervaring schrijven ze dit boek, waarin ze onzekerheid bij het schrijven vanuit verschillende invalshoeken behandelen: zowel de psychologische als de praktische kant.

In dit boek lichten de auteurs met herkenbare en uitgebreide cases de schrijfproblemen toe. Met hun concrete adviezen schrijft u betere teksten, en met meer plezier!

 

Schrijven zonder vrees
Tips voor iedereen die schrijven lastig vindt

ISBN 90.5871.096.3

auteurs: Theo IJzermans en Johannes de Geus

aantal pagina's: 135

Bestel direct bij
Uitgeverij Thema

 

Het enorme succes van ‘Beren op de weg…..’ maakt één ding overtuigend duidelijk: er is veel behoefte aan een methode om beter om te gaan met werksituaties die stress, frustraties en niet-productief gedrag opleveren. De Rationele Effectiviteits Training (RET) is zo’n methode. In dit boek bouwen Theo IJzermans en Roderik Bender voort op ‘Beren op de weg….’ Ze herhalen kort de uitgangspunten van de RET-waardoor het boek ook voor beginners goed te volgen is- en bespreken de functies van verschillende emoties en de irrationele gedachten die daar de oorzaak van zijn. Daarna gaan ze dieper in op veel voorkomende problemen als uitstelgedrag, weerstand tegen verandering , schuldgevoel en onzekerheid.

De vele voorbeelden, de prettig leesbare stijl en de herkenbare problematiek maken van dit boek een potentiële bestseller.

 

Hoe maak ik van een olifant weer een mug?
Rationele Effectiviteits Training voor gevorderden

auteurs: Theo IJzermans en Roderik Bender

ISBN: 90.5871.244.3

aantal pagina's: 150

Bestel direct bij
Uitgeverij Thema

 

Het streven naar perfectie en het voortdurend verlangen naar méér kan veel stress geven, zowel thuis als op het werk. Een groot deel van de narigheid veroorzaken we zelf door onze manier van denken en fantaseren.In dit boek beschrijft IJzermans verschijnselen die mensen tevreden of ontevreden maken en valkuilen die met allerlei opvattingen en ideeën samenhangen. Hij geeft ook mogelijkheden aan om valkuilen te vermijden. In een tijd waarin alles maakbaar schijnt te zijn brengt 'Alles perfect toch?' een verfrissend geluid!

 

 

Alles perfect, toch?
Over illusies waarmee je jezelf gelukkig of ongelukkig kunt maken

auteur: Theo IJzermans

ISBN 90.5871.302.4

aantal pagina's: 96

Bestel direct bij
Uitgeverij Thema

 

 

| top |